Не е нужно да сте специално надарени, за да разберете новите CPR регулации на ЕС

Рикардо Диаз от Commscope излиза с интересна статия и обяснение на новите CPR регулации и изисквания на Европейския съюз.

Ако наскоро сте гледали филма Надарена, вероятно сте били учудени от забележителния математически талант на 7-годишното момиче на нейния първи учебен ден.  Умното дете бива моментално забелязано от учителя си. За да я предпази от преждевременно отмъкване от Масачузетския Технологичен Институт, нейният чичо твърди, че племеницата му просто е използвала Метода на Трачтенбърг - система за бързи сметки на ум.

С гордост мога да заявя, че тя не е единствената, която може да смята бързо на ум. Известен съм с това, че и аз го мога, особено ако наградата включва бира или две :-).  Тази способност трябваше да бъде развита преди доста години, когато всички част от Европейските страни приеха Еврото за своя валута през 2002 г. За Германия беше доста лесно (2 марки за едно евро), но други държави не бяха така облагодетелствани (едно евро е равно на 166,386 песети).

Ще кажете, че това е цената да бъдем част от по-голяма геополитическа общност.

Горното важи с пълна сила за стандартите в ЕС, които заместват различните национални такива.  Като част от инициативата да се повиши безопасността на всички сгради, Европейската регулациа за продуктите в строителството  (Construction Product Regulation - CPR), накара всички производители на кабели да класифицират кабелите си техните пожароустойчиви параметри съгласно 7 Евро класа (изтеглете и прочетете пълната история тук - EU_CPR_WP-111686-EN).

Въпреки, че повечето клиенти на Commscope могат да различат PVC от LSZH кабели, сега трябва да се запознаем с новата класификация на пожароустойчивостта на кабелите. Отново историята на Евро срещу Националните стандарти.

CommScope се старае да помогне, затова са събрали полезен комплект от документи, които да осветлят малко тази регулация. Можете да ги разгледате тук където ще откриете:

  • Обширно ръководство
  • Кратко резюме (налично на 7 езика)
  • Въпроси и отговори

И на върха на всичко това, е потребителски ориентирана секция с продукти с всички CPR кабели по категории. Първо изберете вида на кабела и след това филтрирайте по клас.

Ако желаете да сравните CommScope с други играчи на пазара, разгледайте техните уеб сайтове и открийте кои имат UTP/Cat 6A/Euroclass Cca… подсказка: не са много!

Във Великобритания ще действат подобни регулации, основани на CPR, независимо какво ще се случи с преговорите за Брекзит.

Искате да обсъдим CPR?  Свържете се с нас!