Електрически кабели - нови продукти на склад

В Айси Интраком ООД винаги сме се стремили да бъдем полезни на нашите клиенти, предлагайки им разнообразни и полезни решения с цел улесняване на тяхното кабелно преживяване. Затова решихме да добавим към продуктовата ни гама електрически кабели и проводници за ниско, средно и високо напрежение, които да помогнат за изграждането на вашите електрически мрежи, инсталации, фотоволтаични системи, захранващи линии и т.н. Кабелите са подходящи за външен монтаж в закрити и открити помещения, като могат да бъдат полагани в шахти и др. подземия и сгради.

При нас вече можете да откриете различни видове електрически и силови кабели на склад:

  • захранващи CBT кабели;
  • NYM кабели;
  • соларни кабели;
  • мостови кабели, познати още като „мостовак“ или ПВВ-МБ1 кабели.

Предлагаме голямо разнообразие от варианти, с различен брой на жилата, изолация, сечение на проводника, диаметър на кабела и цвят. Държим високи складови наличности и предоставяме големи отстъпки за количества и проекти. Нашите електрически кабели са на отлични конкурентни цени и имат както гаранция за качество, така и сертификати. 

Какво представляват различните видове електрически кабели и какви са техните основни характеристики:

1. Електрическите кабели от типа СВТ се използват за пренос на електричество в сгради и помещения с номинално напрежение от 0,6/1 kV и честота 50 Hz. Кабелите от този вид са подходящи за изграждане на фиксирани електроинсталации в закрити помещения, по кабелни скари, в тунели, сухи шахти и изкопи. При нужда от инсталация на открито, кабелите могат да се поръчат с UV-устойчива обвивка, която не се влияе от атмосферните условия и слънчевите лъчи. Тогава те се маркират като СВТ-С.

2. NYM кабелите са такива с повече от един проводник, който е с PVC изолация, като плюс при тях е, че и целият кабел е с PVC изолация. Те са подходящи за инсталация в сухи и закрити помещения при напрежения от 300/500 волта. Наименованието на NYM кабелите идва от хармонизираната номенклатура за обозначаване на електрически кабели, където: N - кабел с меден проводник; Y - PVC изолация и M - повече от един проводник.

3. Соларните кабели са известни още като гъвкави електрически кабели, които са силно устойчиви на ултравиолетовите лъчи и могат да работят в широк температурен диапазон - от минус 40 до +120 градуса по Целзий. Те се използват за свързване както на отделните фотоволтаични панели помежду им, така и за свързването на стринговете от панели с инвертора. Всички предлагани от нас кабели отговарят на TUV и VDE стандартите.

4. ПВВ-МБ1 кабелите са познати на българския пазар като мостови кабели или накратко "мостовак", но по хармонизираната номенклатура кодът им е NYIFY-J. Най-честата им употреба е под замазка, поради плоската си форма, което води до по-малко използван материал за замазка върху тях. Може да се използват както при жилищно, така и при промишлено строителство, което ги прави универсални. Важно е да се избягват големи снопове от кабел да вървят успоредно един до друг, поради по-трудното захващане на замазката върху тях. Заради намаленото им сечение на проводника, се препоръчва кабелите да бъдат използвани само за изграждането на нискоенергийни осветителни инсталации.

Разгледайте предлаганите от нас електрически кабели тук. А ние от АйСи Интраком ООД оставаме на ваше разположение за поръчки и възникнали въпроси, като винаги можете да се свържете с нас на [email protected] или на +359 2 9231781, за да намерим заедно най-правилното решение за вашата електроинсталация.